Kennel SNOWPUG - Pugs in North Norway

"You haven`t live - before you have been living with a pug"

                      Et valpekjøp fra Kennel Snowpug

 

Jeg håper at de som ønsker seg en Snowpug valp kan lese informasjonen på denne siden nøye før de henvender seg til meg. Dette slik at de har "ett lite innblikk i" hva et valpekjøp fra min kennel vil si og hva det innebærer.

Dersom du ønsker en Snowpug valp må du nok belage deg på en del tålmodighet siden jeg bare driver et lite oppdrett med få kull i året.

Jeg stiller store krav til de hundene jeg bruker i mitt avlsprogram - på lik linje som jeg gjør til meg selv og mine valpekjøpere. Ingen av mine hunder blir brukt i avl (hanner/tisper) før de har gjennomgått nøye helsesjekke og jeg har fått bekreftet at de er friske fra veterinær. Tispene som blir brukt i avl må MINST være 18 måneder gamle og etter deres 3 løpetid. Alle hundene som brukes i avl er PDE testet med OK resultat - dette da jeg bare avler på friske individer.

Målet mitt som oppdretter er å avle frem sunne (psykisk såvel som fysisk helse), friske og glade individer med et fint og herlig temperament. Avkom som kommer til å bli behandlet med mye kjærlighet og omsorg av sine nye eiere. Det er viktig for meg at DU (som valpekjøper) er fornøyd med meg og mine hunder og et av mine mål som oppdretter er at du - hele tiden - skal være trygg på at du gjorde det riktige valget den dagen du valgte en valp fra Snowpug kennel.

I mitt avlsarbeide er jeg veldig fokusert/opphengt på å nå mine målsettinger:
Rasen konstruksjon, god helse, livsglede, godt temperament, anatomi og genetikk. Men man bør alltid ha "i mente"/huske på at det er levende individer vi har med å gjøre/jobber med - og på det grunnlaget så kan man aldri garantere for resultatene av avlen. 

                         Hvordan velge ut en valpekjøper? 

 

Når det gjelder utvelgelse av valpekjøpere så gjør jeg dette iht magefølelsen min og på hvordan kommunikasjon jeg får med de som ønsker seg en valp. Det er veldig viktig for meg å ha god kontakt med alle mine valpekjøpere og gjensidig tillit, ærlighet og respekt er en selvfølge. Alle skal føle at de kan kontakte meg når som helst med sine spørsmål og det de eventuelt måtte lure på – uansett størrelse og problemstilling - ikke noe er for lite, stort eller for dumt å spørre om!! På denne måten ivaretar jeg meg selv som oppdretter og deg som valpekjøper på best mulig måte.

Jeg er ikke en tilhenger av "de såkalte ventelistene" da jeg vet at mange dessverre står på disse ventelistene år ut og år inn uten å få den hunden de ønsker seg. Jeg prioriterer de menneskene som viser STØRST interesse for hundene mine og for rasen.

Da det kan være en del som ønsker seg valp fra samme kull så lover jeg ingen noen valp før at de er født – dette da man aldri vet hvor mange som kommer og hvilke kjønn det blir. Noen mennesker ønsker valp fra en spesifikk linje/kombinasjon og setter seg opp på valp på disse kullene.
 
Siden det innimellom kan gå lang tid mellom hvert kull er det ikke alle som har den tålmodigheten med at de venter på at det skal bli født Snowpug valper og i mellomtiden skaffer seg en valp fra et annet sted, noe som er helt ok.
 
Det viktigste for meg i utvelgelsen av valpekjøpere er at man har en god kommunikasjon og at jeg har en god følelse på at det er de rette menneskene for mine valper. At disse kan gi valpene mine er kjærlig hjem med mye omsorg, glede, oppfølging og rent generelt gi hunden det den har behov for. 
 

                              Krav til mine valpekjøpere


 • Du må kunne garantere at du vil ta veldig godt vare på valpen
 • Gi valpen et trygt og kjærlig hjem
 • Være villig til å ha livslang kontakt med oppdretter
 • Hvis du ikke kan beholde hunden må du kontakte meg snarest mulig (uansett grunnen)
 • Hvis hunden blir syk - kontakt meg så jeg får vite om det, kanskje jeg kan bidra med noe

                              Når valpen er leveringsklar

Når du får valpen: 

 • Er den rundt 9 uker gammel
 • ID-Chip merket (ISO-standard)
 • Vaksinasjonskort eller Hundepass medfølger 
 • Vært ormekurbehandlet
 • Stamtavle registrert i Norsk Kennel Klubb (Export Pedigree)
 • Kjøpekontrakt utarbeidet av Norsk Kennel Klubb og Kennel kontrakt
 • Helseattest fra veterinær som ikke eldre enn 10 dager
 • Teppe med kjente lukter og en leke + evt tyggebein
 • 1 kg Eucanuba Puppy fòr og diverse informasjon fra fòr-produsenten Eucanuba
 • En bok om "Valpen" 
 • Informasjonshefte med mye informasjon om rasen, helse, stell, valpetid o.l utarbeidet av oppdretter
 • Ulike produkter fra Optima pH som er et selskap som tilrettelegger produkter tilpasset normal floraen til hundens hud og slimhinner (brukes av mange veterinærer)
 • Forsikring mot "skjulte-feil". Alle valpene fra mitt oppdrett er forsikret mot "skjulte-feil" i Agria Dyre-forsikring til de er fem år gamle

 

Dersom du nå har lest informasjonen ovenfor og ønsker en valp fra Kennel Snowpug er du velkommen til å sende meg en e-post der du kan fortelle litt om deg selv, dine ønsker og tanker for en fremtidig Snowpug valp.

 snowpug@online.no

Velkommen med din henvendelse!!